středa 30. května 2012

VA-Stínem políbená

Autor:Richelle Mead

Žánr:Fantasy
Nakladatelství:Domino
Překladatelka:Katrin Chýlová
Vydání v čr:2012
Série:Vampýrská akademie(6/3)

Rose je po smrti Masna velmi zdrcená a navíc jí čeká závěrečná zkouška.Nakonec se,ale Rose na zkoušku i těší.Zkouška spočívá v tom,že bude muset po celý týden chránit jednoho Moroje a přitom na ni budou útočit strigojové což budou učitelé.Rose si myslí,že bude chránit Lissu jenže to se nestane místo Lissi získá Christiana z čehož není nijak zvlášť nadšená.

K tomu všemu ještě Rose začne vídat ducha Masona.který ji chce před něčím varovat,ale ona neví před čím.Díky Masnovi taky pokazí svou zkoušku.Naštěstí je tam Dimitrij a Rose omluví,takže ji ze zkoušky nevyloučí.

Zdá se.že duch Masna zmizel to,ale není pravda brzy se opět objeví a Rose zjistí co jí tak důležitého chtěl říct.Do školy míří strigojové a už je jen tak nepůjde zastavit.Rose a Dimitrij na ně narazí jako první a Rose dostává úkol před tím ostatní varovat jenže to bude muset nejdřív opustit Dimitrije.Nakonec se tedy vydá varovat ostatní.

Škola se začne bránit a nakonec se ubrání.Jenže Strigojové to tak lehce nevzdávají a Rose se s 50 strážci vydává po jejich stopě,jelikož chtějí zachránit ty co byli uneseni.Nakonec všechny zachrání,ale Dimitrije strhnou zapátky do jeskyně a přemění ho na strigoje.

Rose myslí,že jí pukne srdce.Rozhodne se že Dimitrije najde a zabije,aby ho zachránila.Jenže do toho přijde Lissa a chce odpovědi.Zjistí,že Dimitrij nebyl pro Rose pouze učitel,ale něco mnohem víc.

Rose je rozhodnuta odejít a ani Lissa s tím nic neudělá,a tak začíná pronásledování Dimitrije Belikova.

Můj názor:
,,Užijeme si mnoho zábavy Rose budeme vybírat záclony,česat si vlasy a vyprávět si duchařské historky."Naprostý vítlem při této větě,co pronesl Christian.Snad nejlepší věta z celé série=D.Potom tenhle díl je,ale i hodně smutný,jelikož je tu Dimitrij přeměn na strigoje a bolestné rozhosnutí Rose dílu dává nový směr.Tenhle díl se mi už líbil o něco víc než druhý,ale stále to nemá na první no jo no,co se dá dělat,ale určitě tenhle díl nikoho nezklame.

Hodnocení:
9/10

Žádné komentáře:

Okomentovat