úterý 29. května 2012

VA-Mrazivý polibek

Autor:Richlle Mead


Žánr:Fantasy
Nakladatelství:Domino
Překladatelka:Katrin Chýlová
Vydání v čr:2010
Série:Vampýrská akademie(6/2)


Mladá Rose dál studuje se svou přítelkyní Vasillisou na škole svatého Vladimíra a užívají si chvilkový poklid,který jim byl poskytnut po tom,co byl Viktror Daškov zavřen do vězení.Klid,ale nevydrží příliš dlouho,jelikož začnou náhlé útoky na Moroje tlupami strigojů a dokonce i lidmi,rozhodne se škola přesunout žáky i učitele do luxusního lyžařského střediska.

Rose má mezitím další problém a to s Dimitrijem na kterého si začala dělat zálusk Taša Ozerová,která je Christianovou tetou,mimochodem Christian chodí s Lissou.Pro Rose je těžké na Dimitrije zapomenout,ale chce to zkusit a začít chodit s klukem z jejího ročníku,který se jmenuje Mason.

Při úžasném pobytu se Rose poznává s Adrianem Ivaškovem,který o ni jeví ne malý zájem,ale Rose je odhodlaná ho ignorovat a dál být s Masonem,i když by byla nejradši s Dimitrím.

Nakonec touha nad Dimitrijem zvítězí a Rose se rozhodne rozejít s Masnem.Ten to vezme dost špatně a odejde s Miou a Ediem hledat strigoje.Rose s Christianem vyrazí za nimi a rozhodnou se přivést je zpět než se stane něco zlého.

A opravdu něco zlého se stane,když se všichni konečně najdou,unesou je strigojové.Nakonec se Rose s ostatními pokusí utéct,jenže při útěku zabijou Masona.Rose je z toho tak vedle,že začne bombardovat strigoje hlava nehlava.

Jedno na tomhle všem zlém je přece jen dobré.Mason je pryč a Rose a Dimitrijovi už nic nestojí v cestě.

Můj názor:
Druhý díl už byl o něco slabší než první,ale přesto se mi moc líbil.Smrt Masna byla asi nejsmutnější událost ve druhém díle.Také se tu zde poprvé objevuje Adria,kterého naprosto zbožňuji.Myslím,že i tato kniha se velice povedla,a že nemusím víc dodávat.

Hodnocení:
10/7

Žádné komentáře:

Okomentovat